La noia de la biblioteca- Núria Pradas

LA NOIA DE LA BIBLIOTECA

Sinopsis

En una Barcelona marcada per les convulsions socials i els moviments reivindicatius, Núria Solé, una noia de classe obrera destinada a treballar a les fàbriques tèxtils, lluitarà per complir els seus somnis. Mentre la seva germana Conxa mantindrà un rol actiu en la lluita contra les injustícies laborals, ella aconseguirà una plaça per formar-se a l’Institut de Cultura de la dona per acabar treballant d’auxiliar a la Biblioteca Nacional de Catalunya, que obria les seves portes al públic l’any 1914. Però les seves conviccions i els seus ideals perillaran quan coneixerà un jove estudiant, Eudald Cebrià, de qui s’enamora. Aquesta relació no serà acceptada per la mare del noi, i farà qualsevol cosa per tal que la Núria s’allunyi del seu fill, encara que tingui conseqüències mortals.

OPINIÓN - copia

He de dir que aquest llibre va ser un regal que li vaig fer al meu pare pel dia de Sant Jordi. Així que no tenia pas pensat llegir-lo. Però que va passar? Doncs que a ell li va agradar tant, que al final me’l va recomanar i el vaig llegir.

L’he acabat justament avui, així que tinc encara la sensació de la història al meu cos.

La noia de la biblioteca és una lectura agradable, que ens trasllada a la Barcelona de principis del segle XX gràcies a unes descripcions molt ben treballades. Durant la història anem descobrint les vides de diferents personatges, els quals tard o d’hora sempre s’entrellacen. Núria Solé, la nostra protagonista, és una noia reservada i tímida, que pensa que la seva vida mai sortirà del poble nou i de la fàbrica de tèxtil on treballa.

Però la seva vida canvia a millor en un tres i no res. Deixarà la seva feina per poder estudiar a l’Institut de Cultura de la Dona i, gràcies a la seva dedicació i intel·ligència, aconseguirà grans processos a la seva vida, coneixerà el seu amor, noves amistats però també es trobarà amb embolics.

Núria Pradas crea una barreja d’elements i personatges molt completa i ben redactada, que ens fa traslladar-nos completament a l’època descrita.

Encara que en algunes parts del llibre la història anava molt lenta i es va fer una mica feixuga, va ser una lectura molt enriquidora que no em va deixar indiferent.

A mesura que arribava al final, l’autora va aconseguir que no pogués parar de llegir per descobrir què passava amb tots els personatges i quins camins escollirien.

5

4/5

Més informació del llibre AQUÍ

2 comentarios en “La noia de la biblioteca- Núria Pradas

  1. He pogut lleguir aquest llibre i no fa gaira , es una intriga constant , la anada i tornada dels personatges fan que en algun moment no tinguin res a veure , vaig a dir que el tenia que terminar i va seri una sorpresa , es veritat que as de lleguirlo poc a poc per asomir lo que va pasant , ami en va agradar vastant , jo lo recomanaria per aquest estiu
    un saludo reina 🙂

    Le gusta a 1 persona

Deja tu opinión

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s